Familieliv

Min Fasciitis Plantaris (hælspore)

Indeholder annoncelinks*

Som jeg tidligere har skrevet, så døjer jeg med Fasciitis Plantaris – i daglig tale kaldet hælspore. Jeg har nok døjet med disse smerter i hælen i mere end 2 år, og har forsøgt rigtig mange ting for at slippe af med smerterne.

Fasciitis Plantaris

Fasciitis Plantaris er en irritationstilstand (inflammation) i svangsenen, der hvor den hæfter på hælen. Derfor sidder smerterne i hælen. Jeg har smerter hver gang, jeg træder ned på min venstre hæl. Disse smerter er værst om morgenen, og når jeg har siddet stille for længe. Jeg skal ligesom i gang for de mindskes igen. Smerterne er også værst, hvis jeg går i strømpefødder eller bare fødder.

Min læge anbefaler, at jeg helt undgår at gå omkring uden sko på. OG det skal helst være sko med rigtig god stødabsorbering*.

Så hjemme går jeg rundt i mine Crocs*, da de er så behagelige at have på og så er de nemme at tage af og på. Hvis man lige skal have sig en lille pause på sofaen….

Når jeg er på arbejde, som hjemmesygeplejerske bruger jeg enten mine Skechers* eller mine sandaler*

Hvad jeg har prøvet…

Jeg har prøvet at lave øvelser anbefalet af en fysioterapeut. Hvor jeg står på et trappetrin med et håndklæde under foden. Jeg skal stå på et ben med kun tæerne på trappetrinet, og så bøje og strække ankelleddet, så meget jeg kan. Altså op og ned. 10 gentagelser x 3 gange. Dette skulle jeg gøre dagligt. Dette skulle angiveligt virke for rigtig mange – men desværre ikke for mig.

Se øvelsen her : https://youtu.be/H9XJLO1BlTE

Jeg har prøvet at være på smertestillende medicin og være sygemeldt for at aflaste min fod. Det virkede rigtig godt i den første uge, jeg var tilbage på arbejde igen. Men smerterne kom stille og roligt tilbage igen.

Jeg er sørme også blevet opereret for smerterne. Kirurgen mente, jeg havde en for kort akillessene. Så han tilbød en operation, hvor de indirekte forlængede min akillessene lige under mit knæ. Efter operationen skulle jeg lave nogle udstrækningsøvelser, for at få de løsende muskler til at hæfte sig længere nede på senen. Jeg var sygemeldt i 4 uger. Til min 3 måneders kontrol kunne jeg med glæde fortælle, at mine smerter var næsten væk. Så det var en succes, da det stadig kunne blive bedre i op til 6 måneder efter operationen. Så jeg var bare glad.

Men det varede ikke længe. For smerterne begyndte at komme tilbage igen. Men denne gang inden smerterne blev alt for slemme, begyndte jeg at gå i sko med god stødabsorbering* hele tiden.

Så jeg kan holde smerterne på et minimum, ved at gå med sko hele tiden. Det er ikke nemt for mig, at gå med sko indenfor. Jeg elsker, at gå i bare tæer. Jeg er typen, som smider strømperne hele tiden. Så det, at skulle have sko på hele tiden, er virkelig hårdt for mig. Men det er det eneste, som virker for mig.

Gå ikke glip af nyt på Momwifenurse.dk

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *