Specialeuddannelse i Borgernær Sygepleje

Eksamensforbandelse

Jeg har jo lige været til mundtlig eksamen her halvvejs igennem min uddannelse til specialesygeplejerske i borgernær sygepleje.

Igennem min uddannelse til sygeplejerske for 6 år siden, var mundtlig eksamen ikke noget, der gjorde mig særlig nervøs, og jeg havde meget nemt ved at klare eksamenerne. Dengang havde jeg eksamen hver 10 uge, og var faktisk ikke nervøs overhovedet. Men til min bacheloreksamen skete der et eller andet. For klappen gik fuldstændig ned, og jeg kunne intet huske. Jeg kunne ikke svare på ret mange af spørgsmålene. Det var virkelig en forfærdelig oplevelse for mig.

Jeg ved ikke om, det var forventningerne til mig, der indhentede mig. For til alle mine eksamener havde jeg fået en høj karakter. SÅ der var ligesom en forventning til, at det ville jeg også få til den sidste eksamen.

Da jeg skulle gøre mig klar til den her mundtlige eksamen, kunne jeg mærke, at selvom, det er 6 år siden jeg var til bacheloreksamen, så sad den der forfærdelige oplevelse stadig i min krop.

Jeg vidste, at jeg havde styr på min teori, og at jeg kunne koble det til min case. Jeg havde forberedt mig. Men jeg var bare super nervøs og sov ikke særlig godt hele ugen op til eksamen.

Da jeg så endelig skulle ind til eksamen fredag morgen, var jeg virkelig et nervøst nervevrag.

Desværre kom det til at påvirke min eksamen, så jeg igen ikke kunne komme i dybden af teorierne og koble det til min case. Så jeg tror, jeg er inde i en eksamensforbandelse, som jeg skal have brudt inden jeg skal til eksamen igen til sommer. Om det igen er de forventninger der er til mig f.eks. på arbejdet, da det jo er dem, som betaler min uddannelse, ved jeg ikke. DOG skal jeg have denne forbandelse brudt.

MEN – hvordan gør jeg det?

Jeg ved godt, hvordan jeg skal bygge eksamenen op, MEN – det er ikke det, som kommer ud af min mund, når jeg sidder til eksamen.

Hvordan får jeg bedre styr på mine nerver og får fjernet den forfærdelige oplevelse som sidder i min krop som en forbandelse? Det skal jeg havde undersøgt inden næste eksamen. For jeg vil simpelthen ikke have sådan en oplevelse igen. Jeg er meget kontrolfreak. Så at jeg ikke kan kontrollere mig selv til eksamen, påvirker mig helt vildt.

Så alt hjælp er velkommen – kom endelig med ideer til hvad jeg kan gøre ? Fortæl gerne, hvordan du overvandt denne forbandelse?

Du kan læse mere om min uddannelse på specialuddannelse i borgernær sygepleje

Du har mulighed for at få mine nye indlæg, som mail ved at tilmelde dig herunder.

Få besked når der er nyt på bloggen

Gå ikke glip af nye spændende indlæg. Ved at tilmelde dig, får du besked direkte i din mail.

Gå ikke glip af nyt på Momwifenurse.dk

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *