Vores verden under corona pandemien

Indeholder annoncelinks*

Vores verden er også forandret ligesom mange andres er i denne tid. Vores søn er hjemme fra efterskolen og har været det de sidste 2 uger. Pigerne er hjemme fra skole. Min mand arbejder meget i denne tid, da vejret jo er perfekt til at komme i marken og få lavet noget.

Jeg er på arbejde og efter at min specialuddannelse er blevet midlertidig suspenderet, så har jeg rigtig mange arbejdsdage. Mine skoledage og studiedage er blevet til arbejdsdage i stedet for. Uddannelsen er suspenderet til den 15. maj. Jeg ved faktisk ikke ret meget omkring hvordan resten kommer til at forløbe – om jeg kommer til eksamen i juni eller om det bliver rykket, som alt andet i vores kalender gør. Det hele er uvist. Det er okay. For lige nu gælder det om at Danmark kommer ud af denne coronakrise på en god måde. Så jeg håber at alle lytter til regeringen om at blive hjemme og holde afstand.

Når nu både fodbold og gymnastik er aflyst, så holder gym-tossen og fodbold-tossen formen ved lige, ved at løbe/cykle.

Jeg kan på grund af mit arbejde ikke blive hjemme. Jeg kommer dagligt ud til mange svækket og sårbare borgere, så jeg håber, at jeg ikke tager smitten med rundt til dem. Lige nu kører jeg på arbejde og hjem – på arbejde og hjem. Jeg tager simpelthen ikke andre steder for at undgå smitten.

Vores børns hverdag

Vores 3 børn er selv hjemme alle dage. De har heldigvis taklet det flot indtil videre. De har faktisk fået en struktur på deres hverdag. Gym- tossen vækkes, når vi kører på arbejde om morgenen, og så ligger hun i sin seng og læser i 30 min (lektier). Bagefter vækker hun de to andre og de spiser noget morgenmad. Så sætter de sig alle 3 ved køkkenbordet og begynder at lave lektier. Det gør de i 2-3 timer alt efter hvor mange lektier de har fået for. Vi har været meget overskudsagtige og har lavet vores egne skoleskemaer, så de ikke laver helt det samme hver dag. Nogen dage laver de grammatik og andre dage laver de andet end grammatik. Vi har forsøgt at sætte det lidt i system for dem. Så det er nemmere for dem at overskue det.

Så gamer de lidt. Selvfølgelig har de taget PS4’eren ud i stuen og sat den til det store fjernsyn. Så er de ude at spille lidt fodbold eller hoppe på trampolinen. Det sidste gælder nok mest pigerne, da sønnike på 16 år er ret god til at slide på sofaen. De har også samlet puslespil, hvilket de synes er ret sjovt. De har lavet Jan van Haasteren puslespil*. De er ret svære, men til børn på 12-14-16 år er det faktisk ret godt at det er lidt svært. De har lånt dem af bedstefar, da han ikke lige kunne overskue at samle dem.

Men vi er meget heldige for de er super gode til at være sammen og til at lave ting sammen. Så det går bare så godt med at være selv hjemme. Det er kun gym-tossen, som oftest savner at vi er hjemme ved dem.

Gym-tossen laver billedkunst, som også er lektier. De skulle skrive deres navn så det lignede graffiti

Min mand arbejder og han har lige nu nogle meget lange arbejdsdage. Han kommer først hjem ved 20-21 stykker. Så ham ser vi ikke så meget til. Det gode ved det er at så behøver jeg ikke at lave “ordentlig” aftensmad – altså kød, sovs og kartofler. Så det bliver til pastasalat, tortilla osv. i stedet for.

Corona og hjemmesygeplejerske

På mit arbejde har vi ikke endnu fået nogle borgere med corona. Men vores arbejdsdag er stadig meget præget af coronasmitten. Vi skal aflyse alle besøg, der ikke er livstruende eller helbredskadende. Men det er virkelig svært at aflyse besøg – for hvornår er et besøg ikke livstruende eller helbredskadende? Det er der delte meninger om blandt mine kollegaer. Vi er ikke færre på arbejde end normalt. Men vi laver så en masse administrativt arbejde og ringer til mange af vores borgere for at høre hvordan de har det.

Værnemidler bruger vi ikke – vi spritter kun hænder, som vi jo egentlig også plejer at gøre – nu gør vi det bare lidt mere. Vi forsøger da at holde afstand til borgerne. Men det er svært at holde 2 meters afstand, når man skal lave sårpleje på en arm eller et ben. Jeg håber bare ikke at jeg er smittet og kommer til at tage det med rundt.

Vi tager en dag af gangen – andet tænker jeg ikke man kan i denne tid.

Så pas på jer selv og alle andre derude i Danmark ved at blive hjemme.


Du har mulighed for at få mine nye indlæg, som mail ved at tilmelde dig herunder.

Få besked når der er nyt på bloggen

Gå ikke glip af nye spændende indlæg. Ved at tilmelde dig, får du besked direkte i din mail.

Gå ikke glip af nyt på Momwifenurse.dk

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *