Oplevelser

Åtte Bjerge

Den anden dag på min enlige fridag i denne uge, tog tøserne og jeg ud til Åtte bjerge for at gå en tur.

Det var vi godt nok ikke alene om at gøre. Parkeringspladsen ved vejen var næsten fuld.

Vi havde ikke været der før, så vi var ikke klar over, at man også kunne køre ind af vejen, som lå lige efter P pladsen og holde der. Det fandt vi faktisk først ud af bagefter.

Men Åtte bjerge er et naturskønt område beliggende ved Kongeådalen med stejle skrænter og bakker. Området er specielt for egnen. Navnet Åtte menes at komme fra tysk og at det betyder åhede.

På stedet er der to afmærkede ruter. En gul rute på ca. 1,2 km og en rød rute på ca. 2 km. Begge ruter fører om til flagstangshøjen – hvorfra du i klart vejr kan se Ribe domkirke. Altså det siger kortet på stedet. Der var meget klar vejr, da vi var der – men vi synes nu ikke lige, vi kunne spotte domkirken ude i det fjerne..

Vi fandt også først et kort, da vi var nået hele den gule rute rundt. Vi havde bare taget et sats og var gået af den gule rute. For det var det gule mærke vi først havde spottet ved siden af parkeringspladsen.

Ruten gik igennem skov, eng, mose og hede af små stier med flere små broer over små kildeløb. Den gik også en del op og ned – og jeg er ikke sikker på at en barnevogn ville kunne komme igennem alle stederne. Men turen er rigtig hyggelig.  

For enden af turen – hvilket jo også er starten, findes der en skøn lille sø med de fineste åkander i. Her er det muligt at fiske med fiskenet for ungerne, mens de voksne sidder og nyder det på en af de mange borde og bænke der står til rådighed. Både overdækket og i det fri. Der er også et bålsted og der forefindes også et toilet hvis du skulle blive tissetrængende.

Området er helt sikkert et besøg værd. Vi kommer i hvert fald tilbage og tager den røde rute en anden dag. Der tænker jeg også at vi pakker en picnickurv og tager med.

Gå ikke glip af nyt på Momwifenurse.dk

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

One Comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *