Familieliv,  Oplevelser

Jels Vikingespil

“Ringguldet”

Vikingerne i Jels fremfører hvert år Jels vikingespil på en af landets smukkeste friluftscener. Årets forestilling er den 43. af slagsen og fortællingen hedder i år “Ringguldet.

Fortællingen handler om Gorm den Gamle. Om hvordan han kom til magten i Jylland, og hvordan han fik sin kone Tyra.

Gorm kom rejsende fra England sammen med sine mænd – med sig havde de Ringguld, som de skulle bruge for at overbevise stormændene om, at Gorm skulle være Konge.

Fortællingen handler om magt og kærlighed.

Vi har gennem årene været til flere af Jels Vikingespil. Men det er første gang, vi har været med til en forpremiere. Men selvom at dette var deres “generalprøve” så klarede de det så godt. Hvis der var fejl og mangler, så var det ikke noget, vi som tilskuere lagde mærke til.

Fortællingens 1. del

Fortællingens 1. del var en opbygning af hele historien, og vi kunne godt havde brugt lidt mere aktion. Men selve fortællingen var god – især hvis man har hørt lidt efter i historietimerne i skolen, da man havde om vikingetiden.

Fortællingens 2. del

Efter en pause på 25 min – så kom der mere gang i fortællingen og den aktion, som vi sad og savnede i første del – kom i anden del. Hvilket hele min familie var glade for. Det blev til flere forskrækkelser undervejs, når der blev fyret krudt af.

Mine børns venner

Mine børn elsker at se Jels vikingespil. Jeg tror dog, at den største grund til dette er, at deres venner er med i Jels vikingespil år efter år. I år havde Lykke været med og se en af hendes veninder, øve en hel lørdag. Det er noget, som de fleste som bor i Jels er med ind over på en eller anden måde. Der bliver snakket meget om vikingespillet i skolen og for mine børn, – som absolut ikke vil være med til det, er det spændende hvert år, at se hvem der skal være med, og hvem der har nogle replikker det år.

Anmeldelse

Anmeldelse af dette års fortælling må blive, at det er lidt mindre aktion præget end de tidligere år. Men fortællingen er god og helt sikkert værd at tage ind at se.

Hvis du ønsker at se vikingespillet , så kan du købe billetter og se mere her https://jelsvikingespil.dk/

Vores årlige selfie

Gå ikke glip af nyt på Momwifenurse.dk

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *