Familieliv

Idyl eller er det?

Solnedgang fra terrassen

Tit spørger jeg mig selv om det at bo på landet er det rene idyl eller om det er det fuldstændige modsatte.

Ja, der er fred og ro – ingen naboer der kigger over hækken, ingen støj fra biler, knallerter osv. Udsigten fra mit køkkenvindue er skøn. Idet vi bor på 1.sal har vi udsigt ud over de åbne marker og de tre vindmøller, som vi kan se ude i horisonten. Ofte løber der rådyr over marken eller flere harer i fuld firspring. What’s not to like.

Vi har en dejlig stor have med kæmpe græsplæne og selvfølge en urtehave, som jeg har lært af min mand det hedder. Jeg har nu altid kaldt det for køkkenhave – men har efterhånden lært at det hedder det ikke i landmandssprog.

Jeg hører ofte at hvor er der skønt hvor I bor og ja det er det. Men jeg tror at folk ofte glemmer at der også er mange ulemper ved at bo her ude på bøhlandet.

F.eks. hvis jeg mangler mælk til morgenmad, så har jeg bare lige 6 km til den nærmeste butik. Børnene har 6 km i skole og skal med skolebus hver dag, så de tager hjemmefra 7.15 hver morgen og er ikke hjemme igen før 15.40.

Børnene går alle til sport både lokalt (6 km væk) og længere væk (25 km), så mine eftermiddage går med taxikørsel til de forskellige steder, da bustrafikken gennem de seneste år er blevet så minimal, at de ikke har mulighed for at tage bussen. Dette er nok det største minus ved at bo på landet. I hvert fald efter min mening.

ALT ligger langt væk – og da det er vores beslutning at bo på landet så må vi også være villige til at køre, når der er behov for det, om det så drejer sig om sport, legeaftaler, indkøb osv. MEN jeg vil gerne gøre det helt klart, at jeg gør det meget gerne. Tænk på alt den kvalitetstid man har med ungerne i bilen frem og tilbage.

Nå tilbage til idyllen om den dejlige store græsplæne, urtehaven, fuglefløjt, den skønne udsigt, roen og freden. Hvis jeg skulle vælge igen, så valgte jeg helt klart at bosætte mig på landet igen. For uanset ulemperne – så er der ingenting som kan slå idyllen på landet.

Udsigten fra køkkenet

Gå ikke glip af nyt på Momwifenurse.dk

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *