Specialeuddannelse i Borgernær Sygepleje

Nu går det snart løs..

Fire uger til start på specialuddannelse i borgernær sygepleje

Jeg skal igen til være studerende på fuld tid. Selvfølgelig skal jeg stadig have 70% fremmøde i intern klinik, mit arbejdssted. Men med en studerendes øjne på hvad jeg laver. Glæder mig meget til at komme i gang. Men bliver da også lidt nervøs efter jeg har fået adgang til online itslearning på UC Lillebælt og set, hvor meget jeg skal have læst til de 2 første teoridage.

Jeg glæder mig så meget til at dykke ned i det første tema, som omhandler den syge ældre og deres medicin. Jeg skal lære følgende:

  • Forstå og forklare syge ældres helbredsproblemer som følge af multisygdom og polyfarmaci.
  • Viden om og kan i praksis identificere og skelne tegn på normale aldersforandringer og typiske tegn på skrøbelighed og sygdom hos ældre.
  • Indsigt i relevante nationale, regionale og lokale styringsdokumenter relateret til syge ældre.
  • Teoretisk og erfaringsbaseret viden om og kan reflektere over metoder til hverdagsobservation hos syge ældre
  • Viden om metoder til sundhedsfremmende og forbyggende tiltag målrettet syge og skrøbelige ældre.

Det bliver så fedt at få ny viden og derefter bruge det i praksis på min arbejdsplads.

Det anbefales at købe to grundbøger til første del af uddannelsen. På min arbejdsplads har man valgt at indkøbe et sæt bøger, som så skal gå i “arv” til den næste på uddannelsen. Men det betyder, at jeg ikke må skrive, overstrege eller hvad jeg nu ellers kunne finde på i en fagbog. Dette vil dog ikke virke for mig. Jeg hører til den generation (tror da i hvert fald ikke kun det er mig ), som gerne vil notere i kanten og bruge en fed overstregningstus til det væsentlige i teksten. Så jeg har simpelthen købt mit eget eksemplar af begge bøger.

Jeg søgte selvfølgelig på nettet, hvor jeg kunne få dem billigst, og det var ved www.bogreolen.dk, her behøvede jeg ikke at være medlem for at få rabat. Men fik stadig 11% i rabat, så sparede da en del da begge bøger havde en indkøbspris på 350 kr stk.

Udover de to grundbøger er der et hav af kopiark som skal læses – og her må jeg sige undskyld til regnskoven, for jeg kan ikke sidde og læse så mange sider på en PC, og jeg kan jo heller ikke bruge min overstregningstus. Så jeg har printet samtlige kopiark ud. Undskyld, men tænker det igen har noget at gøre med den generation jeg tilhører.

Så nu er jeg ved at være klar til at komme i gang med at studere og blive klogere igen.

Og det mest skræmmende er, at jeg har første møde med min vejleder på tirsdag om mine forventninger osv til studiet, hader bare at skulle sætte ord på sådan noget – men der er ingen vej tilbage nu.

Glæder mig til at fortælle mere omkring uddannelsen, når jeg er kommet i gang.

Gå ikke glip af nyt på Momwifenurse.dk

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *