Tips og ideer

Ugeplan. Det virker for os…

Vi er i hverdagen en meget travl familie med 3 sports aktive børn og en mand, som arbejder som landmand (dvs. at han arbejder alt efter vejret og ikke på bestemte tidspunkter). Idet vi bor på landet så er der også meget kørsel og ikke meget tid om eftermiddagen. Derfor har vi i flere år brugt det at lave en madplan.

Hvilket betyder at vi hver søndag sætter os ned i ca. en halv time og udfylder en ugeplan over hvad vi skal, og hvad vi skal have til aftensmad den kommende uge.

Vi bruger denne ugekalender fra FamilyPlan. Den er nem at bruge da siderne kan rives ud og hænges på køleskabet.

Når vi har udfyldt ugeplanen, så laver vi en indkøbsliste med alt det vi skal bruge til den kommende uge. Og så bliver der handlet ind til hele ugen. Der skal ofte kun suppleres med mere mælk 🙂

På den måde undgår vi impuls køb og det at skulle handle hver dag. Så vi ender med at spare tid og penge på madbudgettet.

Det er enormt befriende hver dag at tage noget op af fryseren og vide hvad man skal have/lave til aftensmad. Jeg tænker ofte tilbage på hvor stressende det var at skulle finde på aftensmaden og handle ind på vej hjem fra arbejde.

Ungerne spørger heller ikke mere hvad vi skal have til aftensmad for det kan de selv læse på køleskabet.

Gå ikke glip af nyt på Momwifenurse.dk

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *