Familieliv

Valg af efterskole

Så skete det – Lukas er taget på efterskole – helt nøjagtig på Bramming Gymnastik og Idrætsefterskole. Dette har han talt ned til de sidste par år. Så nu må vi håbe på at han får et fantastisk år. Et år hvor han finder sig selv og udvikler sig til et selvstændigt ungt menneske.

Vi opmuntre vores børn til at tage på efterskole. Det er selvfølgelig deres eget valg, men vi gør meget ud af at fortælle dem, at det er en “once in a life time” mulighed, som vi gerne vil give dem. Faktisk, så må de gerne komme afsted i 2 år (både 9. og 10. kl).

Vi har de sidste år været rundt til mange forskellige efterskoler på efterskolernes dag sidst i september måned. Vi må dog erkende, at vi faktisk kun har besøgt idrætsefterskoler indtil videre. Vi mangler nemlig stadig, at finde den endelige skole til vores midterste (Lærke) og yngste (Lykke). Jeg er dog 100% sikker på, at Lærke skal på en efterskole, der tilbyder vanvittig meget fodbold. Men Lykke derimod kunne godt ende på en mere kreativ skole.

Men Lukas er nu taget afsted på den efterskole, som han har valgt.

Hvorfor blev det lige Bramming Gymnastik og Idrætsefterskole?

Da Lukas gik i 5 kl. var vi for første gang ude og se på efterskoler. Den første skole vi så var Bramming Gymnastik og Idrætsefterskole. Vi havde ikke nogen fantastisk rundvisning. Knægten, som viste os rundt var meget genert, og kunne ikke svare på ret mange af vores spørgsmål. Men alt dette betød ikke noget. For atmosfæren, stemningen og følelsen af hjemlig hygge var ikke til at tage fejl af. Lukas var solgt. Vi så dog yderligere 2 efterskoler den dag. Lukas kunne bare ikke glemme Bramming. Så det blev her vi skrev ham op til 9. og 10. kl. De følgende år så vi flere efterskoler, som ikke kunne måle sig med Bramming.

For at Lukas kunne lære skolen bedre at kende, så ville han gerne med på en camp på et døgn på efterskole i Påsken. Han var afsted 3 gange og det har gjort, at han er tryg ved skolen og kender til flere af lærerne. Hvilket jeg tror har været med til, at han havde meget nemt ved at sige farvel i søndags.

Så nu er han så startet i 10.kl. på Bramming Gymnastik og Idrætsefterskole. Det var på grund af skoleskift i 8.kl. at han ikke kom afsted i 9.kl. Han havde behov for ro på skole fronten.

Jeg glæder mig til at høre om hans oplevelser, når han engang kommer hjem. Hvilket jeg ikke ved hvornår bliver. Han har nemlig lige meddelt, at han bliver der i weekenden, og det kan da kun være et godt tegn – ikke….

Gå ikke glip af nyt på Momwifenurse.dk

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

One Comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *