Specialeuddannelse i Borgernær Sygepleje

Specialuddannelsen i borgernær sygepleje

Jeg er nu endelig blevet færdig med min specialuddannelse. Det har været en lang og corona ramt kamp at komme igennem.

Jeg startede på specialuddannelsen i borgernær sygepleje i aug. 2019, her mødte jeg 23 andre forventningsfulde primærsygeplejersker fra hele Region Syddanmark.

Min hverdag blev afløst af masser af lektielæsning og opgaveskrivning. For uddannelsen kommer ikke af sig selv. Det krævede noget at komme igennem den. Der var rigtig meget teori, nye begreber, og modeller der skulle læres. Jeg oplevede, at det var svært at få tiden i intern klinik til at fokusere på at bringe de nye begreber og modeller i spil i min sygepleje. Men jeg oplevede også, at jeg voksede personligt og i min sygepleje.

Det er virkelig en uddannelse, der sætter fokus på alle de udfordringer vi møder i vores dagligdag, som primærsygeplejersker uanset om det handler om at forstå den multisyge borger, den kriseramte pårørende, eller koordinering af plejeforløb, klinisk beslutningstagen og klinisk lederskab. Uddannelsen har givet mig et større indblik i hvor komplekst vores sundhedsvæsen er bygget op, og hvordan jeg kan forsøge at navigere heri, så kvaliteten for borgeren bliver bedst muligt og med udgangspunkt i borgerens ønsker.

Suspenderet

I marts 2020 blev uddannelsen så suspenderet pga Covid19, så i stedet for at kunne gøre uddannelsen færdig inden sommer, så fik vi en pause fra uddannelsen på 5 mdr. I de 5 mdr stod den på arbejde og ikke mange tanker på den uddannelse jeg var i gang med. Så da uddannelsen startede op igen i august 2020, så var der meget teori, der skulle rives frem igen, samtidig med at jeg skulle vende mig til igen at skulle læse lektier og lave opgaver. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det ikke var hårdt at komme i gang igen. For det var det.

Men nu nov. 2020 er jeg endelig kommet igennem uddannelsen, og kan kalde mig for specialesygeplejerske i borgernær sygepleje. Det lyder fedt. Men i praksis er det stadig uvis, hvordan jeg skal bruges i kommunen.

Uddannelsen er jo helt ny, og der er stadig gang i at afdække hvilke kompetencer vi har og hvordan vi skal bruges. Sådan er det i alle kommuner. Jeg tænker det bliver spændende at være en del af i fremtiden.

Hvis du står med et ønske om at tage uddannelsen, men er lidt i tvivl. Så kan jeg sige, at den er det hele værd. Jeg ville gøre det hele igen. Da jeg har lært så meget personligt og fagligt. Så bare se at få dig tilmeldt på det næste hold.

Vi fik desværre ikke lov til at afholde en dimission, men du kan se og høre mere her.

Du kan her læse mere omkring specialuddannelsen i borgernær sygepleje

Gå ikke glip af nyt på Momwifenurse.dk

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *