Specialeuddannelse i Borgernær Sygepleje

Ekstern klinik på Psykiatrisk afdeling B

Jeg har haft endnu en lærerig uge i ekstern klinik i forbindelse med min specialuddannelse. Denne gang var det en uge på Psykiatrisk Afdeling B i Esbjerg.

Jeg var noget nervøs for denne eksterne klinik, da jeg aldrig før har sat mine fødder på en psykiatrisk afdeling. Under min uddannelse til sygeplejerske var jeg i lokalpsykiatrien. Som jo er hjemme i folks hjem og hermed noget helt andet en på en sygehus afdeling. Min nervøsitet forsvandt dog hurtigt for personalet på afdelingen var bare de skønneste mennesker.

På afdeling var der en bred personale gruppe, hvilket overraskede mig. Det var en blanding af sygeplejersker, SSA, pædagoger, ergoterapeuter, fysioterapeuter, yngre læger og overlæger. ( nu håber jeg ikke at jeg har misset en faggruppe). Alle med det samme mål, at hjemme patienten til at få det bedre ved hjælp af mijløterapi og medicin. På afdelingen modtager de alle psykiatriske lidelser. De har patienter i åbne indlæggelser, på tvangs indlæggelser og så har de også skærmede patienter. ( tidligere dem som man kaldte patienter i lukkede afsnit).

Jeg oplevede rigtig meget forskelligt på afdelingen. Jeg var med til ECT af patienter med depressioner, stuegang med yngre og ældre læger, miljøterapi i form af tegning, fletning af stjerner, morgenmøder og sang. Oplevede tvangs injektion af en urolig patient. Hold nu op, der skal udfyldes meget, når der ydes tvang. Jeg var med ergoterapeuten i sanserummet og lave afspænding og ball stick. Alt sammen for at patienten bedre kan føle sin krop, så fokusset fra den forpinte hjerne fjernes og hermed give ro.

Jeg mødte patienter med mani, depression, psykoser, skizofreni og nogle som det endnu ikke var lykkes af diagnosticere. Alle forpinte på den ene eller anden måde.

Afdelingen mangler lige nu en sygeplejerske og en SSA’er, så har du interesse indenfor det psykiatriske felt, er denne afdeling en oplagt mulighed. For arbejdsmiljøet var i top og rammerne gode. Du kan søge her: sygeplejerske job

Gå ikke glip af nyt på Momwifenurse.dk

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *