Specialeuddannelse i Borgernær Sygepleje

Opdatering på borgernær sygepleje


Sørme om det ikke nu er uge 41, og jeg har været i gang med specialuddannelsen i 7 uger. Det lyder vildt, at det allerede er så længe.

Hvordan går det så?

Det går bare så godt. Det er bare mega spændende og så relevant. Vi har endnu ikke haft noget teori, som jeg ikke har kunnet koble direkte til praksis.

Jeg har været i skole i alt 6 dage. Det lyder ikke af meget. Men hold nu op – hvor har jeg lært meget. Vi har været igennem hele afsnit 1a med tre temaer. 

Tema 1 handlede omkring den ældre syge. Her lærte jeg om nye begreber som faility (svækkede ældre). Vi havde 2 uger med dette tema og jeg skulle her lave en obligatorisk opgave og have refleksion med min vejleder indenfor de 2 uger. Resten af tiden var jeg i intern klinik.

Tema 2 handlede om borgernær sygepleje inklusiv tidlig opsporing og kvailitetsstyring dokumenter. Her var jeg også i ekstern klinik i 5 dage. Læs mere omkring min ekstern klinik på følgende link:  https://momwifenurse.dk/ekstern-klinik-paa-hjertemedicinsk/. Vi havde i alt 3 uger med dette tema. Her skulle jeg også lave en obligatorisk opgave, refleksion og være i intern klinik.

Tema 3 skulle vi blive klogere på begreberne Sundhedsfremme og forebyggelse herunder det dobbelte kram, mestrings strategier.  Vi havde 2 uger med det sidste tema også. Her skulle jeg planlægge, udføre og evaluere et forebyggende indsats hos en borger og skrive en obligatorisk opgave omkring det. Samt have refleksion og intern klinik.

Så nu er første delafsnit 1a overstået, og vi er i dag gået i gang med delafsnit 1b. Første tema er omkring borgere og pårørende i langvarig sygdomsforløb.

Temaerne er meget intense. Man kan godt føle, at man lige er gået i gang med noget teori uden rigtig at nå dybt ned i det, inden det næste tema går i gang. Så jeg har i hvert fald erfaret, at det er bedre, at være lidt foran med sin læsning og opgaver. End bagud…….

Jeg er virkelig glad for, at jeg har fået muligheden for at tage denne uddannelse af min arbejdsplads. Hvis du vil vide mere om uddannelsen kan du finde det her: Specialuddannelse i borgernær sygepleje


Gå ikke glip af nyt på Momwifenurse.dk

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

3 Comments

 • Pia Bruun

  Ja, uddannelsen er yderst intens og jeg har det på samme måde som dig, at man når ikke rigtig helt ned i dybden , før vi går igang med det næste.
  Og ja! Hellere forud end bagud
  Men det er en super interessant uddannelse og jeg glæder mig til at få resten af mine kollegaer med, så vi 2 der er af sted på uddannelse, får kollegaer der også har fået et løft.
  Jeg glæder mig til at få dannet et større netværk af sygeplejersker med uddannelsen, så der kan udveksles erfaringer mm.
  Tak fordi du deler dine tanker med os andre

  • Tanja

   Mange tak for din kommentar. Jeg er nummer 2 på min arbejdsplads, der er afsted, og jeg glæder mig meget til at se, hvordan min arbejdsplads vurdere uddannelsen – altså hvilke opgaver jeg får, når jeg er færdig.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *