Bornholm

Ferie på Bornholm

Hjemme igen efter en uges ferie på solskinsøen Bornholm – solskinsøen ved jeg ikke lige om jeg vil kalde øen for. Den var mere blæsende i den uge vi var på besøg. Vi havde da også sol, sommer og strand vejr.

Jeg havde valgt at booke en tidlig færge fra Ystad med afgang kl. 8.30 fredag morgen, og da vi jo bor i Sydjylland skulle vi tidligt hjemmefra kl.4.30. Så vi havde smurte boller med som morgenmad, som vi kunne indtage i bilen, når sulten meldte sig. Hvilket viste sig at være en god idé, for sulten meldte sig faktisk ret hurtigt.

Billetter til færgen

Jeg havde bestilt færgebilletterne på www.bornholmslinjen.dk allerede i april måned, for at kunne komme med en af de billigere afgange, så vi skulle kun give 149 kr. for at komme derover. Hjemad blev noget dyrere, da vi valgte ikke at skulle med alt for tidligt for afsted, da sommerhuset skulle også gøres ren inden afgang. Så her tog vi færgen kl. 10.30 til 399 kr. Så alt i alt for færgen gav det 548 kr. tur/retur for alm. bil og 5 pers. Det kunne sagtens være gjort billigere for der er færgebilletter helt ned til 99 kr.

Ekkodalen, Rytterknægten og rokkesten

Vi havde lavet en plan over hvad vi skulle nå at se i løbet af ugen. Sommerhuset kunne vi først få kl. 14. Så vi blev turister allerede den første dag – kørte til Rytterknægten og Ekkodalen- her følte vi os som tosser, når vi stod og råbte i vilde sky: “hvad drikker Møller?” Vi besøgte også en af Rokkestenene (viste sig at være den, som ikke kunne rokke). Besøgte den som kunne rokke senere på ugen. Så var vi ligesom i gang med at lære Bornholm at kende.

Sommerhuset

Sommerhuset havde jeg været så heldig at vinde i DSR – Fritidsboligers lodtrækning i januar. Det var et sommerhus til 6 pers. beliggende ved Dueodde (gåtur på ca. 1 km ) til stranden. Det var virkelig lækkert. Havde alt det vi havde brug for. Ungerne mente dog at det var total oldnordisk ikke at have en opvaskemaskine. Men det blev hurtigt hyggeligt at stå at vaske op sammen.

Rundt på Bornholm

Vi var selvfølgelig på Hammershus og ved Opalsøen begge steder var et fantastisk syn, men også meget turistet. Men skal helt klart besøges.

Vi kørte meget rundt på Bornholm og besøgte mange kystbyer – her vil jeg gerne fremhæve Svaneke, som var en utrolig hyggelig by at gå rundt i, og så spiste vi også frokost på en rigtig lækker restaurant. Restaurant Pak huset – maden var lækker og prisen var overkommelig. Vi spiste og drak for 5 personer og kom kun af med 650 kr. Hvilket vi syntes var meget billigt for det mad vi havde spist. Så den restaurant kan jeg helt klart anbefale at besøge.

I Svaneke findes der også flere butikker med smagsprøver bl.a. karameller, lakrids, og bolsjer. Hvilket ungerne syntes var så fedt.

Minigolf

Vi spillede også et par omgange minigolf – noget vi aldrig har gjort før. Men i Bornpark.dk, hvor alle 18 huller var forskellige seværdigheder på Bornholm, var det virkelig sjovt og spændende. Der var præmier til hole in one. Sørme om vi ikke fik hele 3 hole in one. Jeg fik en. Det kostede 75 kr. pr. snude at spille – det var alle pengene værd.

Bornholmertårnet

Vi boede tæt på Bornholmertårnet. Det er en gammel militær lyttestation. Her var vi på spionjagt og oppe i et 70 meter højt tårn. Jeg var glad for at der var elevator op. Men jeg valgte dog at tage trapperne 373 stk. ned igen. Da mig og gamle larmende elevatorer ikke rigtig kan sammen. Her var der også minigolf, som jeg selvfølgelig vandt i…..til stor irritation for min mand.. Alt dette kostede kun 75 kr. i entre. Så dette er helt sikkert et besøg værd, hvis Bornholm skal besøges.

Vi havde også et par dage på stranden og ungerne badede og legede i vandet, mens vi voksne var nogle kyllinger og kiggede på.

Bornholm er nu besøgt og vi havde en rigtig god ferie på øen og i sommerhuset. Det var min første tur til klippeøen og tænker da, at vi kommer tilbage en anden gang igen.

Gå ikke glip af nyt på Momwifenurse.dk

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

4 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *