Fastelavnsboller – nemme og lækre
Herhjemme kan vi godt lide fastelavnsboller – især de hjemmelavet af vandbakkelses dej. Jeg elsker at lave vandbakkelses dej, det er så nemt og slår aldrig fejl. I hvert fald ikke, hvis du følger denne opskrift.
Vandbakkelse/fastelavnsbolle opskrift
Opskriften giver til 10 fastelavnsboller / vandbakkelser på størrelse med en knytnæve eller til en kagemand eller kagedame.
- 85 g margarine
- 2 dl vand
- 100 g mel
- 0,5 tsk sukker
- 3-4 æg alt efter størrelse
Fremgangsmåde:
- Kom margarine og vand i en gryde og lad det koge op.
- Når alt margarinen er smeltet, så tilsæt mel og sukker. Piskes hårdt til dejen slipper gryden.
- Tag gryden af varmen
- Tilsæt de sammenpiskede æg lidt efter lidt alt i mens der piskes grundigt. (kan piskes sammen med en håndmixer)
- Laves til ca 5 cm store klatter med 2 spsk. på en bageplade med bagepapir på. Eller formes til det man ønsker.
Vaniljecreme opskrift
- 1 æg
- 2 spsk sukker
- 1 spsk majsstivelse ( maizena)
- 1,5 dl letmælk
- 1,5 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde:
- Kom alle ingredienserne i en lille gryde og pisk det godt sammen
- Varm det op under konstant omrøring ved middel varme til det koger og massen bliver tyk
- Tag gryden af varmen og pisk det godt igennem. Hæld det evt. over i en skål og køl det af i køleskabet.
Samling af Fastelavnsbollen
- Skær en rille på langs i vandbakkelsen
- Fyld ca en tsk. vaniljecreme i
- Fyld en stor spsk flødeskum i
Chokoladeglasur
- Lav en chokoladeglasur af 3 spsk flormelis og 2 tsk kakao og lidt vand.
- Smøres oven på fastelavnsbollerne.
Nu har du de lækreste fastelavnsboller – hurtig og nemt.
Bon appetit.
Hvis du også er til hjemmelavet romkugler, så kan du finde en nem og lækker opskrift her : Hjemmelavet romkugler