Drik vand
Velvære og sundhed

Drik vand

Ja – drik vand, lyder ikke som ret meget af en overskrift. Men vand er faktisk ret vigtig for os, så vores krop kan fungere optimalt. Jeg vil derfor bringe dig indenfor i vandets verden i kroppen, og hvorfor vi ikke kan undvære det.

Indeholder annoncelink *

Vandet i vores krop

For det første, så består en menneskets kropsvægt af 45-75% vand, og vi mister hver dag meget vand. I lungerne sker der en fordampning af vand. Det drejer sig om ca. 0,5 Liter pr døgn og dette tab bliver højere, hvis vi f.eks. dyrker sport eller har feber. Gennem vores hud mister vi også vand. Faktisk mister vi vand på to måder gennem huden. For det første, så fordamper der vand fra hudens overflade ca. 0,5 Liter pr døgn. For det andet, så sker der et tab af vand i form af sved. Under normale forhold så dannes der ca. 0,3 liter sved pr. døgn, men i forbindelse med sport, kan vi danne over 2 liter sved pr time. Vi mister også vand gennem vores afføring, ved normale forhold udskiller vi ca. 0,1 liter vand med vores afføring. Vores nyrer sørger for at der hele tiden er en balance mellem vandindgift og vandudgift. Nyrerne udskiller mellem 1 og 2 liter urin pr. døgn.

Vi har vores eget vanddepot i vores underhud, som kroppen kan trække fra, hvis der er en ubalance i væskebalancen og mangel på vand.

Læs også 5 nemme råd til at booste dit immunforsvar

Drik vand

Hvis vi derfor ikke hver dag sørger for at drikke nok vand, så vil kroppen holde mere væske tilbage i kroppen og dette bliver så lagret i vores vanddepoter.

Vandflasker der kan holde dit vand iskoldt i 24 timer*

Hvis vi derimod hver dag sørger for at få rigeligt med vand, så vil kroppen automatisk sørge for at vores vanddepoter ikke er så store, da der jo ikke er mangel på vand, og derfor skille sig af med dele af vanddepotet. Det er derfor, at vi hurtig kan tabe hos et par kilo ved bare at drikke nok med vand hver dag.

Derfor skal vi huske at opretholde væskebalancen med at drikke vand. Så vi ikke skal gå rundt med store vanddepoter i kroppen, som ekstra kilo.

Kroppen har ca. brug for 3 liter vand om dagen for at opretholde væskebalancen. Det lyder af meget, men du skal huske på, at der er også vand i kaffe, mælk og vores mad. Men det er en god ide at drikke omkring 1,5 liter vand hver dag.

Og ja du kan godt drikke for meget vand. Hvis du drikker over 4 liter hver dag, så presser du dine nyrer for meget og hvis du gør det gennem længere tid, så vil de tage skade.

Drik vand og hold det koldt

Du kan sørge for at drikke vand til alle dine måltider – gerne 2-3 glas til hvert måltid. Du kan også have en vandflaske med dig i den taske, så kan du drikke vand hver gang du bliver tørstig.

Er du mest til kold vand i stedet for lunken vand i en drikkedunk eller plastikflaske, så kan du anskaffe dig en stålflaske*, som kan holde dit vand kold i 24 timer eller for den sag skyld din kaffe varmt i 12 timer. Stålflaskerne er lavet med en dobbeltisolerende termo teknologi, som holder vandet kold og kaffen varm. Derudover så er det også en bæredygtig løsning, da vandflasken kan bruges igen og igen.

Du kan tjekke nogle mega skønne designs ud her*

Vandflasker der kan holde dit vand iskoldt i 24 timer*

Læs mere »

24Bottles Clima vandflaske eller termoflaske. Clima flasken fra 24Bottles kan både holde væsken varm eller kold. En super flot og praktisk vandflaske, som kan gengruges og fyldes gang på gang. Clima termoflasken kan holde væske varmt i op til 12 timer og

Læs mere »

24Bottles Clima vandflaske som også er en termoflaske. Clima vandflasken fra 24Bottles kan holde væske varmt i op til 12 timer og koldt i op til 24 time. En både flot og praktisk vandflaske som kan bruges igen og igen, og spare miljøet for mange plastflas

Læs mere »

Lækker drikkeflaske fra 24bottles. Ikke alene er drikkeflasken i lækkert og stilrent design, den er også miljøvenlig. Den er CO2-neutral, fri for BPA, phthalate og toksin, faktisk sparer du miljøet for 80g Co2 hver gang du fylder din drikkeflaske op. Drik

Læs mere »

Praktisk og miljørigtige termoflaske fra 24bottles som kan holde væske varmt i op til 12 timer og væske koldt i op til 24 timer. Termoflasken er 100% CO2 neutral og derudover planter 24bottles et træ for hver solgt flaske. Termoflasken er i mat hvid overf

Læs mere »

Clima Termoflaske er den praktiske og miljørigtige flaske fra 24bottles som kan holde væske varmt i op til 12 timer og koldt i op til 24 timer. Clima flasken er 100% CO2 neutral og derudover planter 24bottles et træ for hver solgt flaske. Clima 24Bottles

Læs mere »

Clima Termoflaske eller vandflaske fra 24 Bottles kan holde væske varmt i op til 12 timer og koldt i op til 24 timer. Clima flasken er 100% CO2 neutral. Clima 24Bottles er i en smart rustik ru overflade, og har stor åbning for nem opfyldning mulighed for

Gå ikke glip af nyt på Momwifenurse.dk

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *