Familieliv

Black Friday “Brok og historien bag”

Indeholder annonce links

Beklager, men læser du videre i indlægget, vil du komme til at læse en gang brok omkring Black Friday fænomenet. Så nu er du advaret.

De første par år, Black Friday var her i Danmark var jeg også med på bølgen. Men de sidste par år, har jeg bevidst valgt det fra. Jeg holder ikke fri for at handle stort ind. Jeg planlægger heller ikke, at alle vores julegaver skal købes på den dag. JA – ja, jeg ved godt, at der KAN VÆRE mange penge at spare på forskellige produkter. Når nu jeg skriver “KAN VÆRE”, er det, fordi at man som forbruger så hurtigt kan blive snydt af et godt tilbud. Som så, ved nærmere undersøgelse slet ikke er et godt tilbud. Og netop disse snyde tilbud kommer der flere og flere af. Så man skal som forbruger virkelig sætte sig meget ind førpriser på alle de produkter, man har tænkt sig at bruge penge på, på Black Friday. OG det ORKER jeg simpelthen ikke. For mig er det ikke meningen, at det at købe julegaver, skal være en stressende ting.Men når nu jeg slår ned på Black Friday. Bør jeg vel egentlig kigge lidt nærmere på hvorfra dagen stammer. Jeg er helt klar over, at det er et amerikansk fænomen, som er kommet til Danmark. Jeg blev faktisk mere nysgerrig på historien bag. Så det har jeg undersøgt – lidt.

Historien bag Black Friday

Dagens navn stammer oprindeligt fra Philadelpia, hvor det blev brugt til at beskrive den voldsomme trafik af fodgængere og biler som opstod dagen efter Thanksgiving. Brugen af navnet begyndte før 1961 i Philadelphia-området og vandt bredere indpas uden for Philadelphia omkring 1975. Senere indførte detailhandelsbranchen en alternativ forklaring: At detailhandlerne generelt ikke tjente penge fra januar til november og Black Friday var en markering af det vendepunkt, hvor de begyndte at få sorte tal på bundlinjen Kilde

Black Friday falder på fredagen efter Thanksgiving i USA. Black Friday betragtes, som dagen hvor julehandlen begynder. I de senere år har de fleste store amerikanske detailhandelsbutikker åbnet meget tidligt og haft tilbud for at sætte gang i feriehandlen. Black Friday er hverken helligdag eller generel fridag, men i en række amerikanske delstater er dagen en fridag. Dagen er den travleste dag i USA for butikkerne.

Black Friday i Danmark

Danske webshops tog i 2013 de indledende skridt på at indføre Black Friday i Danmark. I årerne efter fulgte flere og flere webshops og butikker, samt varehuse trop. Siden har der i Danmark været en eksplosiv vækst af interessen for at deltage i Black Friday racet. Så jeg må nok indse at dagen er kommet for at blive. Jeg ville dog ønske at junglen af tilbud var nemmere at gennemskue eller at reglerne for prissætningen ( eller hvad det nu hedder) blev ændret til forbrugerens fordel.

Beklager mit lidt brokkende indlæg, men jeg bliver altså lidt provokeret af Black Friday fænomenet.

Er du for eller imod Black Friday?

Gå ikke glip af nyt på Momwifenurse.dk

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *