Året 2020 på godt og ondt

På alle måder blev året 2020 anderledes end jeg havde forestillet mig. Jeg vil med dette indlæg fortælle om mit, min families og bloggens år 2020.

Mit 2020

Året startede godt. Jeg var til midtvejseksamen i specialuddannelsen i borgernær sygepleje. Og det føltes så godt, at være halvvejs i uddannelsen. Jeg må ærlig erkende, at det var ret hårdt at være studerende og samtidig være fuld tid på, som hjemmesygeplejerske. Den kontinuitet jeg normalt har, var væk. Så det krævede mange ressourcer både at være på arbejde, læse og lære nyt teori og modeller. Jeg var også, så uheldig at uddannelsen midt i marts blev suspenderet pga. coronaen. Ligesom mange andre ting, som blev sat i stå. For mig betød det næsten et halvt års pause fra uddannelsen. I stedet var jeg så fuldtid på arbejde – alle 37 timer. Så da uddannelsen startede op igen i august, var det for mig meget hårdt at komme tilbage i teorien.

Det blev et meget hårdt efterår for mig. Hvilket i november betød, at jeg måtte rende til læge hele tiden med mange smerter, jag, trykken i højre side af mit hoved. Og som tiden gik fik jeg svære ved at koncentrere mig, min hukommelse forsvandt pga. smerterne. Så det endte med at min læge sygemeldte mig, da både mit blodtryk var tårnhøjt og smerterne bare blev ved og ved.

Min sygemelding betød ro, og at jeg skulle lave så lidt som muligt, også her hjemme. Så familien fik også at mærke, at jeg ikke havde noget overskud eller at jeg ikke fungerede optimalt. Jeg har fået lavet en mulighedserklæring sammen med min leder, som lægen næsten godkendte. Jeg må kun vende tilbage til arbejde på 15-20 timer, og må ikke lave nogle koordinerende opgaver, heller ikke blive forstyrret af en telefon. Men jeg har heldigvis en arbejdsplads, som er gode til at tilpasse sig den enkelte. Så jeg har fået grøn lys fra lægen til at starte op stille op igen. Hvilket jeg glæder mig til.

Det har virkelig været svært for mig, at acceptere, at min krop siger fra på den måde, og jeg skal hele tiden minde mig selv om at tage den med ro. For hvis jeg ikke gør det, så betaler jeg prisen dagen efter med smerterne i hovedet.

Så 2020 blev året, hvor jeg blev specialsygeplejerske i borgernær sygepleje og måtte bukke under for min første sygemelding pga. stress.

Min families 2020

På familie fronten er der også sket lidt i 2020.

Lukas

2020 blev året, hvor vores søn Lukas afsluttede sit noget coronaramte år på efterskole og flyttede til Gråsten Landbrugsskole. Her startede han på livet som studerende. Han er nu i gang med at læse til EUX landmand, og får med uddannelsen både en erhvervsuddannelse, som faglært landmand og en gymnasialeksamen. Han har været i gang et halvt år nu og afslutter grundforløb 1 her i januar. Han er så glad for hans valg og er havnet på hans helt rette hylde.

2020 blev året, hvor han blev 17 år og derfor kunne tage kørekort – hvilket han er godt i gang med. Men pga nedlukningen, så er teoriprøve og køreprøve udsat. Til hvornår ved vi ikke endnu.

Fodboldtossen Lærke

Fodboldtossen Lærke startede på sit sidste år i folkeskolen og glæder sig til sommer, hvor den står på efterskole start. Hun var så heldig at komme gennem nåleøjet, og blive optaget på favoritskolen Vejle Idrætsefterskoles pigefodboldlinje. Hvilket betyder, at hun kan tage på efterskole og lave det hun elsker allermest, samtidig med at hun kan fortsætte med at spille i Kolding Q.

Nu vi er ved fodbolden, så blev 2020 også året, hvor Lærke fik U18DM debut og rykkede op på U18DM holdet, som fast spiller selvom hun kun er U16 spiller. Så hendes hårde arbejde på fodboldbanen har ikke været forgæves. Selv her i nedlukningen springer hun ikke en hjemmetræning over. Nej, der løbes og trænes styrke efter skema, som træneren har sagt.

Gymtossen Lykke

Gymtossen Lykke nåede lige inden nedlukningen i foråret 2020, at holde pigefødselsdag sammen med 3 veninder i Jump It i Kolding. Det var en stor dag. Lykke har længe gerne villet holde fødselsdag “ude” og i 2020 lykkes det.

Men hun måtte undvære alle hendes gymnastik opvisninger, for hun nåede kun et par stykker inden Danmark lukkede ned. Så da hun efter sommerferien startede op på en ny sæson med gymnastik, gjorde hun det med håbet om, at få lov at lave sæsonens opvisninger. Men, som situationen ser ud lige nu, så er der ikke stor sandsynlighed for at hun kommer til at lave opvisninger i foråret 2021.

Det gode og det onde

Nå, men manden min traf en vild beslutning i slutningen af 2020 – nemlig at skifte job. Altså ikke branche. Men han valgte, at det var tid til at prøve noget nyt. Ret hurtigt fik han fundet et sted, som han gerne ville arbejde, og 14 dage senere, så havde han et job der. Så vildt. Han er bare for sej.

Desværre så blev 2020 også året, hvor vi mistede min mands mor, min svigermor og ungernes farmor. Dette var ikke noget, vi havde forventet da 2020 startede. Så det kom lidt for pludselig, og alle følelserne var ikke helt klar til at følge med.

Vi kom dog alle fem sunde og næsten raske igennem 2020.

Bloggens 2020

På bloggen er det sket lidt i 2020. Men der har også været lange pauser fra min side af. Da overskuddet ikke har været til det.

Bloggen har simpelthen fået et fast tema, som jeg har købt og installeret. Temaet hedder Ashe Pro, og jeg er helt vild med det. Da det har alle de funktioner jeg gerne vil have her på min blog.

Jeg har også haft lidt samarbejde med nogle forskellige virksomheder, og det har været sjovt at prøve. Da det ikke er noget jeg har gjort i før. Men jeg er helt sikkert åben for det i fremtiden.

Bloggen er også ved at blive, som jeg havde tænkt mig. Da jeg startede for snart 2 år siden, vidste jeg ikke rigtig i hvilken retning jeg skulle gå. Om det skulle være en hverdagsblog, familieblog, en blog for sygeplejersker eller noget helt andet. Jeg er nået frem til, at det bliver en blog med lidt af det hele. Jeg vil stadig skrive om vores familie, og hvad der sker i vores hverdag. Jeg vil også skrive om mit sygeplejerske liv.

Som noget nyt, så vil jeg prøve at fokusere på at skrive indlæg omkring velvære og sundhed her i 2021. De indlæg skulle gerne hjælpe jer læsere med at finde velvære og sundhed enten gennem information eller produkter jeg fremhæver. Jeg håber I vil tage godt i mod disse indlæg.

Find velvære og sundhed

Sluttelig

Du er meget velkommen til at komme med forslag til emner/ideer indenfor velvære og sundhed, som du godt kunne tænke dig, at jeg sætter fokus på.

Mange tak for at du læser med, det betyder så meget for mig.

Rigtig lykkebringende 2021


Gå ikke glip af nyt på Momwifenurse.dk

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *